Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu
(HADYEK)

ARAŞTIRICILAR İÇİN (A) VII. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİM PROGRAMI 1.Grup: Kemirgenler (fare, sıçan, kobay, hamster türleri, gerbil) ve tavşan için.

Kurs Programı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 02.04.2019 tarih ve 2019/03 sayı ile yayımlanan ":Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge" esas alınarak hazırlanmıştır.

Bu kursa katılan araştırmacılar başarılı oldukları taktirde 1.Grup: Kemirgenler (fare, sıçan, kobay, hamster türleri, gerbil) ve tavşan için olan sertifikayı alırlar.

Programın Amacı: Deney hayvanları kullanılarak yapılan araştırmalar için uygun koşullarda laboratuvar hizmetleri, veterinerlik hizmetleri ve akademik altyapının sağlanmasıdır.

Ön Koşulları:
Deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim programlarında derslerin %80’ine devam etmek zorunludur. Kursiyerlerin başarılı sayılabilmeleri için kursun sonunda girdikleri  sınavlardan (teorik sınav %50 ve uygulama sınavı %50 ağırlıklı) 100 üzerinden en az 70 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

Kimler Katılabilir:

Kursa en az yüksek lisans düzeyinde öğrenim gören kişiler başvurabilir.

Eğitim Tarihleri : 15  - 26 Kasım 2021

Kurs Kayıt İşlemleri için tıklayınız.

Kurs Kayıt Formu için tıklayınız.

Kurs Programı için tıklayınız.

Toplam Ders Saati : 75 Saat (40 saat teorik - 35 saat pratik)

Teorik dersler "uzaktan(online)", pratik dersler ise yüz yüze gruplar halinde yapılacaktır.

Eğitim yerleri: Terzioğlu Kampüsü  Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM Binası)/ Çanakkale

Kayıt için gerekli belgeler:

1-Kurs kayıt formunun doldurulması

2-Nüfus cüzdan fotokopisi (Önlü-Arkalı)

3-Akademik Personel kimliği/Öğrenci Kimliği Önlü-Arkalı fotokopisi

4-Kurs ücreti ödeme dekontu

5-İki adet fotoğraf

Eğitim Ücreti :

Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi  Öğretim Elemanları ve Çalışan Öğrenciler -1000 TL (KDV dahil)

Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi Doktora ve Yüksek Lisans Öğrencileri(Çalışmayan): 1000 TL (KDV dahil)

Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi dışından gelen tüm Öğretim Elemanları ve Çalışan Öğrenciler - 1000 TL (KDV dahil)

Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi dışından gelen tüm Doktora ve Yüksek Lisans Öğrencileri(Çalışmayan): 1000 TL (KDV dahil)

KURS KONTENJANI 60 KİŞİ İLE SINIRLIDIR. 20 KİŞİNİN ALTINDAKİ BAŞVURULARDA KURS ERTELENECEKTİR. KURSA KATILIMIN BELİRLENEN SAYININ ÜZERİNDE OLMASI DURUMUNDA ÖNCELİK KURUM PERSONELİNE VERİLECEKTİR.

KURS BAŞVURU TARİHİ: 01-09 Kasım 2021